The project consisted of separating the entrance and the kitchen. In order not to sacrifice the work area, the realization was developed with a series of dividing columns in the center of the room designed to contain large appliances and at the same time “isolate” the entrance giving the effect of an art gallery with the paintings of properly lit owners. Once you enter and walk through the entrance, the room opens directly into the living room, with the kitchen in front of you, and both areas are very illuminated thanks to the light from the windows.

The Line kitchen by Zampieri Cucine is made in an opaque white finish, with the top in Absolute White Laminam, used on the island in the center of the room. The latter, thanks to a space optimization approach, is equipped with containers on both sides. The columns are shielded at the entrance by a gray U-shaped paneling that surrounds the ovens, the American fridge and the operational column dedicated to breakfast. The induction hob with integrated hood by Bora gives a technological touch and highlights the formal cleanliness of the project. The Living area also follows the minimalist character of the kitchen: the TV cabinet is characterized by a wooden shelf with underlying containers in an opaque brick color that follow the chromatic setting of the entire project. The wardrobes in the night hallway and in the bedrooms blend in with the color of the walls as they are all completely recessed and without handles.

The Laminam material used in the kitchen was taken up with different colors in the two bathrooms characterized by the contrasting use of gray lacquer with the light essence in the containers of the main bathroom. The bed in the master bedroom is made of white leather and is embellished with reflective bronze glass bedside tables and the anthracite back wall that divides the bedroom from the walk-in closet, equipped along the entire length of the compartment. The veranda also follows the essential style of the house: the light from the large windows create the right context for the client’s passion for painting and the wall-mounted containers perform the function of stowage and support surface for the tools used.

Related projects